На Херсонщині ЗСУ знищили опорний пункт військ РФ і зупинили просування ДРГ

2 года назад 0

У районі Давидова Броду підрозділи ЗСУ подавили опорний пункт російських військ. Поблизу Осокорівки виявили диверсійно-розвідувальну групу у складі 6 осіб. Під вогнем ДРГ відступила з втратами. Про це  речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

Протягом 29 вересня російські війська обстрілювали позиції ЗСУ і населені пункти вздовж лінії зіткнення і в тилових районах. З реактивних систем залпового вогню "Град" завдали ударів по деокупованій Миролюбівці, одна людина загинула, одна – поранена.

За словами речника командування, українські льотчики вдарили 12 разів по позиціях російських сил, підрозділи ракетно-артилерійських військ прицільно завдавали ураження по осередках і резервах військ РФ.

"Ракетно-артилерійські підрозділи виконали 276 вогневих завдань. Уразили командний пункт в Бериславському районі, шість районів зосередження живої сили, озброєння та техніки ворога в Херсоні, Новій Каховці, в Дар’ївці та Малій Кардашинці, двічі атакували колону військової техніки в Новій Каховці. Уразили пункт управління безпілотними літальними апаратами в Давидовому Броді" , – повідомив Владислав Назаров.

За інформацією командування, підтверджені втрати російського війська становлять 43 особи, 4 танки, 6 гаубиць, 2 РСЗВ "Град", міномет 120-го калібру, 5 одиниць техніки, БпЛА "Орлан-10". Також знищені 2 склади боєприпасів у Бериславському районі. Що відомо

  • ЗСУ уразили зосередження живої сили та військової техніки РФ у районі Нової Кубані Херсонської області. Втрати росіян уточнюються.
  • Армія РФ обстріляла селища Миролюбівка, Петрівка, Білоусове, Новопетрівку та Сухий Ставок. Через це в селах пошкоджені й зруйновані будинки та є поранені. Деякі населені пункти залишились без води та світла.
  • З Севастополя до Херсонської області відправили дві тисячі осіб, мобілізованих в російську армію з Криму.
  • Сили оборони півдня продовжують закріплюватись на вивільнених територіях, ведуть тактичні бої. У районі Хрещенівки Нововоронцовської громади знищили опорний пункт російських військ.