На лівобережжі Сили оборони знищили реактивну систему залпового вогню — Гуменюк

1 год назад 0

Російські війська продовжують вишукувати позиції Сил оборони, спроби і наміри ЗСУ, але це їм не вдається. Сили оборони знищили реактивну систему залпового вогню в районі Каховки, яку армія РФ використовувала для обстрілу протилежного берега. Про це в етері загальнонаціонального марафону заявила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, в зоні відповідальності ЗСУ, зокрема на лівобережній Херсонщині, досить неспокійно, хоча в порівнянні з попередніми днями, це не такий активний обстріл протягом цієї ночі.

"Ми спостерігаємо, що вони продовжують мінометні обстріли саме Олешок і намагаються тиснути на місцеве населення. Продовжують маневри своїх підрозділів, оскільки не можуть найти собі спокою місця дислокації, розуміючи, що кожного разу це буде викрито і накрито нашим вогнем", повідомила Гуменюк.

Також військові РФ продовжуються певні оборонні роботи на кримському півострові, але це їм не допоможе, говорить Гуменюк. Що відомо

  • Російська армія продовжує зазнавати втрат на лівобережжі Херсонщини. На території Олешківської районної лікарні тимчасово окупованої території Херсонської області, на лікування привезли понад 20 важкопоранених військових РФ.
  • Голова Херсонської міської військової адміністрації своїм наказом скоротив комендантську годину у Херсонській громаді. До 17 березня (включно) 2023 року встановлено комендантську годину з 17:00 до 06:30. З 18 березня вона триватиме з 19:00 до 06:30.
  • Російські війська 17 березня обстріляли Велетенське Білозерської громади, поцілили у дитячий садок, загиблих та поранених немає.
  • На Херсонщині, у селі Мала Сейдеминуха Калинівської громади 57-річний чоловік підірвався на російській міні, коли збирав дрова.