На Нову Каховку окупанти скинули бомбу

8 месяцев назад 0

  Сьогодні зранку в окупованій Новій Каховці на Херсонщині пролунав потужний вибух. Подія сталася в мікрорайоні “Сокіл”. NovaKahovka.City зібрала повідомлення із соцмереж та від очевидців події.

За свідченням місцевих, керована авіабомба впала між будинками. Постраждали будинки по вул. Горького 24, 26 та Довженка, 13 — у районі “трьох ларків”. На Горького, 24 ударна хвиля пройшла через будинок, вилетіли вікна на тротуар. Вибух був один. Можливо, основний заряд не здетонував.
“На місце виїхали дві машини “швидкої допомоги”, — повідомляє наш кореспондент. — Плюс нам на зустріч їхала машина МНС. Рятувальники намагалися відігнати всіх від місця вибуху. Горіли декілька балконів, попіл літав усюди. Близько не підходили, бо жар від вогню був такий, що ледь не отримали опіки.

У натовпі чулися різні думки з цього приводу. Один чоловік похилого віку всім доводив, що це прилетіло з правого берега. Натомість йому у відповідь люди почали доводити зворотнє, що летіло з Криму, і що люди самі бачили, що летіло і з якого боку. Ми не стали довго стояти, бо почали під'їжджати вояки. Є багато свідків які бачили КАБ”.

“Я живу в Чернянке и над нами пролетело 2 каба, мы были на огороде, через минуту — взрыв в городе”,  — пише користувач.

Інший місцевий житель припускає, що літак ніс бомбу на правий берег, але випадково “упустив” на місто.

Також з'явилася неофіційна інформація про трьох загиблих.

Суспільне повідомляє, що Нокаховський міський голова  Володимир Коваленко підтвердив інформацію про обстріл армією РФ Нової Каховки.

За його словами, місцеві жителі бачили літак, який скинув авіабомбу на житловий квартал. Руйнування серйозні, інформація щодо постраждалих уточнюється.

Співрозмовник "Суспільного" у ЗСУ заявив у п'ятницю, що армія РФ пустила КАБ з російського літака Су-34. Авіабомба не долетіла до правого берега й впала у Новій Каховці.

Окупанти публікують відео значних руйнувань у житловому кварталі Нової Каховки. Традиційно пишуть, що місто нібито обстріляли ЗСУ.

Але місцеві канали Нова Каховка та Регіон 22 стверджують, що вибух стався після прольоту над містом російського літака.

Станом на зараз за інформацією окупантів відомо про 12 постраждалих.