На одному з блокпостів Херсонщини поліцейські затримали чоловіка з боєприпасами

3 месяца назад 0

Працівникам відділення поліції №1 (Високопілля) Бериславського районного відділу поліції стало відомо, що 41-річний житель Дніпропетровської області часто приїжджає до Високопільської громади, де відшукує колишні позиції армії рф та ЗСУ. За отриманою інформацією, там він знаходив і збирав зброю та боєприпаси. Поліцейські провели низку оперативних заходів та затримали зловмисника.

Як розповів керівник поліцейського підрозділу Олександр Коновал, підозрюваного затримали на одному з блокпостів. Під час огляду його автомобіля поліцейські виявили та вилучили корпуси гранат РГД-5 та РГН, запал типу УЗРГМ, 37 набоїв калібру 7,62 та 30 набоїв 5,45.

Чоловік пояснив, що боєприпаси знайшов нібито випадково, коли проводив будівельні роботи у Високопіллі. Нині усе вилучене та направлено на дослідження. Наразі він перевіряється на можливу причетність до збуту боєприпасів.

За вказаним фактом відкрите провадження за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Поліція проводить необхідні слідчі дії та низку експертиз.