На півдні росіяни збільшили кількість обстрілів — Гуменюк

2 месяца назад 0

На півдні росіяни активізувались та збільшили кількість артилерійських обстрілів та застосування дронів різного типу.

Про це в етері  повідомила речниця сил оборони півдня України Наталія Гуменюк:

«На півдні досить спекотно, незважаючи на прохолодну погоду, ворог не дає спуску. Відбувається передбачувана нами активність, яку вони собі дозволяють, бо закінчився період виборів у них і вони прогнозовано активізувались. Активність у збільшенні артилерійських обстрілів, збільшення застосування дронів різного типу. Якраз скидання осколкових боєприпасів росіяни практикують по правому березі Херсонщини і саме по мирних мешканцях».
За її словами, також ворог продовжує обстрілювати соціальну та критичну інфраструктуру. По обласному центру 4 рази ворог застосував артилерію і пошкодив об’єкт критичної інфраструктури в черговий раз будівлі лікарень і навчальних закладів.

«Накопичений ними запас дозволить їм ще довго тероризувати нас. Ми спостерігаємо, що вони різноманітно компонують удари і атаки дроново-ракетні з використанням різних хвиль інтенсивності, і залученості різних видів озброєння. Останнім часом почастішали випадки застосування ворогом балістики і балістика використовується на різних напрямках, регіонах, і різними видами наповнення. Навіть сьогодні приклад пуску з окупованого Криму аж до Києва говорить про те, що ворог цілком імовірно дістає зі своїх запасів прибережені ракети», – каже Гуменюк.