На півдні за добу росіяни 19 разів намагалися штурмувати наші позиції, ситуація складна — Плетенчук

2 месяца назад 0

На півдні спостерігається загострення на лінії бойового зіткнення, за минулу добу російська армія провела 19 спроб штурму українських позицій.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, повідомляє кореспондент .

«На жаль, можемо констатувати загострення на лінії бойового зіткнення. Ворог деякий час акумулював деякі свої сили для того, щоб укотре здійснити таку ескалацію. Пов’язано це в першу чергу з тим, що іде підготовка до Саміту миру. І це для росіян традиційний спосіб інструментарію в геополітиці» , — сказав Плетенчук.

За його словами, перед будь-якими переговорами росіяни завжди загострюють ситуацію на фронті, щоб «показати, наскільки необхідно обов’язково з ними так само домовлятися».

«І тому вчора маємо 19 спроб штурмів. Це доволі багато. Із них у нас 12 — на Оріхівському напрямку, це кілька населених пунктів. Найбільше — це Старомайорське, як ви бачите, не полишають вони спроб. І так само на Лівобережжі у нас 7 спроб штурмів. Із них один був на острів Нестрига і 6 — на Кринки. Ситуація доволі складна. Ворог максимально використовує наявні у нього станом на зараз підрозділи для того, щоб якомога більше завдавати атак» , — сказав речник.

За його словами, російські війська атакував українські позиції дронами та балістикою.

«Обійшлося без втрат. Без жертв, але ситуація доволі, доволі напружена» , — додав речник.