На платних стоянках Херсонщини навіть велосипеди небезпечно залишати

2 года назад 0

У Голій Пристані на Херсонщині городянин приїхав на приватну автостоянку велосипедом. Залишив його там, а навзамін забрав свою машину, й поїхав кудись у справах. Та повернувшись о четвертій годині вечора, «двоколісного друга» там не знайшов. І охоронець платної стоянки нібито не бачив, куди він подівся. Тож потерпілому не залишалося нічого, окрім як викликати поліцію.

Оперативники з поліцейського підрозділу у Голій Пристані передивилися записи з камери відеоспостереження (вона на стоянці була). Й знайшли кадри, на яких велосипед забирає «старий знайомий» — раніше судимий за крадіжки саме такого транспорту 52-річний чоловік. Співробітники кримінальної поліції одразу гайнули до нього додому, за відомою адресою. І там знайшли викрадене. Його повернуть законному власнику, а викрадачу вже вручили нову підозру у скоєнні злочину. Таким чином, крадіжку розкрили «по гарячих слідах» — за лічені години після скоєння злочину.

Але насторожує ставлення охоронців до майна, яке їм довірили для нагляду, ще й заплатили за це. Адже скидається на те, що сторожа на тих стоянках охороняє тільки власні офіси, та ще гроші з автолюбителів збирає. А збереження їхнього майна контролює в останню чергу. І злочин у Голій Пристані – не виняток. Інформація до роздуму:  на платних стоянках у Херсоні свого часу активно палили машини, зводячи рахунки з їх господарями. І охоронці тих стоянок ще жодного разу не перешкодили підпалам, і не затримали паліїв.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.