На поборах із водіїв «євроблях» погоріли поліцейські на Херсонщині

3 года назад 0

Співробітники СБУ викрили схему хабарів з «євробляхерів». На ній регулярно заробляли двоє правоохоронців. Інспектор сектору реагування патрульної поліції та поліцейський одного з райвідділів Херсонщини обкладали даниною власників нерозмитнених автівок. Аби ті безперешкодно могли пересуватися на транспортному засобі без реєстрації.

Затримали хабарників на гарячому. Просто перед будівлею райвідділу ділки в погонах отримали більшу частину хабаря. Це був другий транш із суми, яку вимагали (13,5 тисяч гривень). За ці кошти водій мав отримати гарантію, що на нього не складуть протокол. Як відомо, за керування нерозмитненою автівкою в Україні світить штраф до 170 тисяч гривень. Відтак від «євроблях» зараз масово відмовляються – продають на запчастини або й просто кидають їх на дорозі.

Поліцейські, які вирішили нагріти руки на ситуації, опинилися під слідством. Їм інкримінують отримання неправомірної вигоди (ч.3 ст. 368). Заходи з виявлення протиправної діяльності співробіники СБУ здійснювали спільно з ДБР. Процесуальне керівництво – Херсонська обласна прокуратура.

Марина САВЧЕНКО.