На правобережжі Херсонщини через атаки російської армії постраждали півтора десятки людей

6 месяцев назад 0

Ворог продовжує масовано обстрілювати правобережну Херсонщину з реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, авіації та БпЛА. Збройної атаки зазнали об’єкт енергетики та житлова забудова у Бериславському і Херсонському районах.

Про це заявили в поліції Херсонської області.

Від авіаційних ударів ворога постраждали Тягинка та Львове. У Тягинці внаслідок вибухів керованих бомб пошкоджено сільськогосподарський об’єкт, будинки, поранено двох місцевих жителів віком 42 та 51 рік. 

У Львовому пошкоджено 9 будинків та поранено 55-річного чоловіка. 

Також з авіації противник атакував Придніпровське, Садове, Іванівку, Ясну Поляну, Микільське, Ольгівку та Зміївку.
російські військові скинули боєприпас з дрона на житловий квартал Берислава. Внаслідок вибуху пошкоджено автомобіль, поранено 39-річного чоловіка та його 58-річну матір. Місто перебувало й під артилерійським вогнем, ворог цілив по території заводу, поранено 73-річного чоловіка.

Також ворог бив з артилерії по Дар’ївці, там поранення отримав 49-річний чоловік. З мінно-вибуховою травмою, частковою ампутацією нижньої кінцівки та травматичним шоком його доправили до лікарні.

Вночі під щільним вогнем окупантів перебувала Білозерка. По мирним житловим кварталам військові рф гатили з реактивних систем залпового вогню, артилерії. Це спричинило руйнування та пожежі. Внаслідок атаки у селищі пошкоджено 37 будинків на 8 вулицях. Один зі снарядів влучив у приватний будинок, де постраждали 8 членів однієї родини: 12-річний хлопчик, жінки віком 50 та 73 роки, чоловіки від 25 до 48 років. У всіх діагностували невротичний синдром, у дитини травматичне пошкодження стопи, але від госпіталізації люди відмовились.

Окупанти цілеспрямовано обстрілювали інфраструктурні об’єкти та цілили по житловим кварталам Херсона. Від ворожих обстрілів вкотре постраждали будинки в центрі міста, Дніпровському та Корабельному районах.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи поліції, які збирали речові докази та документували наслідки.
За минулу добу поліція відреагувала на 414 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 19 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.