На правобережжі Херсонщини поліція фіксує наслідки ворожих обстрілів цивільної інфраструктури

7 месяцев назад 0

російські війська продовжують підступні атаки проти мирного населення Херсонщини, завдаючи удари по громадах Бериславського, Каховського та Херсонського районів, намагаючись знищити об’єкти інфраструктури та завдати якомога більшої шкоди місцевим жителям, руйнуючи житловий сектор. По населеним пунктам правобережжя армія рф гатила з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів, авіації та БпЛА.

З літаків окупанти скинули керовані авіаційні бомби на Одрадокам’янку, там пошкоджено будівлі непрацюючої ферми та автомобіль. Також ворог здійснив авіаудари в районі Ульянівки, Миколаївки та Веселого Каховського району, внаслідок вибухів зруйновано будинки та пошкоджено автомобілі.

Під артилерійським вогнем противника перебував Станіслав. Снаряди поцілили по амбулаторії та території комунального підприємства, поранено 59-річного охоронця. Через ворожі обстріли пошкоджено житлові будинки у Микільському та Олександрівці.
 
У Бериславі військові рф атакували з дрона цивільний автомобіль, в якому перебувало подружжя. Внаслідок вибуху боєприпасу загинула 34-річна пасажирка, 36-річний водій у тяжкому стані доставлений в лікарню. Також постраждала 79-річна жінка, яка перебувала поряд з автомобілем. Потерпілу у стані середньої тяжкості доставлено в лікарню.

У Херсоні російські військові поцілили в об’єкт інфраструктури, завод, парк, приватні та багатоповерхові будинки в центрі, Дніпровському та Корабельному районах.

З міномета окупанти обстріляли Антонівку, поранення отримали 52-річний чоловік та 41-річна жінка. Обоє у стані середньої тяжкості перебувають у лікарні.

На  місцях обстрілів працювали слідчі, вибухотехніки та криміналісти. Поліцейські проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів військ рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 337 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 12 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.