На правобережжі Херсонщини поліція фіксує наслідки ударів військ рф по об’єктам критичної та соціальної інфраструктури

7 месяцев назад 0

російські війська безперервно обстрілювали з усього виду озброєння Херсонський, Бериславський та Каховський райони, Херсон та передмістя, вибухи там лунали щогодини. Мирне населення армія рф атакувала з реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, авіації та БпЛА. Ворог цілив по житловому, енергетичному та транспортному сектору, де немає жодних військових об’єктів. У десятках сіл після потрапляння снарядів та авіаційних бомб будинки непридатні для проживання, зруйновані об’єкти життєдіяльності, люди вимушені евакуюватися.

Ворог скинув керовані авіаційні бомби на Берислав, потужними вибухами пошкоджено 47 приватних будинків, під завалами загинула 60-річна жінка та поранено чоловіка. Місто перебувало і під артилерійським вогнем окупантів. Снарядами пошкоджена багатоповерхівка, в одній із квартир загинула 42-річна жінка.

Військові рф завдали авіаційні удари по Одрадокам’янці та Бургунці, там пошкоджено 11 приватних будинків. Також завдано авіаударів поблизу Ольгівки, Миколаївки, Тягинки, Микільського та Веселого Каховського району. На місцях, де раніше розташовувались будинки мирних мешканців, тепер глибокі вирви.

Російські військові здійснили ракетний удар по Новопетрівці, внаслідок вибуху там пошкоджено 12 будинків.

Під артилерійським вогнем противника перебувала Золота Балка, снарядами пошкоджено дитячий садочок, будинки, гаражі та господарські споруди. У Кізомисі внаслідок ворожого обстрілу поранено 79-річного чоловіка.

У лісосмузі біля Нововознесенського 69-річний місцевий житель підірвався на невідомому вибуховому пристрої. Чоловіка з мінно-вибуховою травмою та уламковими пораненнями госпіталізовано до лікарні, загрози його життю немає.

З лівого берега Дніпра армія рф із різного озброєння цілодобово обстрілювала житлові квартали та об’єкти життєзабезпечення Херсона. Під атакою ворога перебували усі райони міста. Військові рф з артилерії обстріляли територію ринку у Дніпровському районі, снарядами пошкоджено торгові кіоски. У мікрорайоні «Корабел» значно пошкоджено багатоповерхові будинки.

Вранці окупанти з авіації поцілили в об’єкт критичної інфраструктури у передмісті Херсона, внаслідок чого в обласному центрі зникало електро- та водопостачання. Енергетики працювали над скорішим вирішенням проблеми. Також ударною хвилею пошкодило вагон потяга.
Близько 17-ї години російські військові знов нанесли авіаудари по передмістю, внаслідок вибухів керованих бомб пошкоджена будівля підприємства.

На місцях обстрілів працювали поліцейські, рятувальники та бригади швидкої допомоги. Правоохоронці документували кожен факт російської агресії проти мирного населення.

За минулі дві доби поліція відреагувала на 449 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 19 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.

Проц е звітує пресслужба поліції Херсонщини