На правобережжі Херсонщини поліція зафіксувала 5 воєнних злочинів армії рф проти мирного населення

1 месяц назад 0

Російські воєнні злочинці не припиняють обстрілювати мирне населення Бериславського та Херсонського районів. Упродовж минулої доби по житловій забудові та об’єкту критичної інфраструктури окупаційні війська завдали удари з БпЛА та артилерії.

Про це звітує прес-служба поліції Херсонської області.

Під вогневим ураженням армії рф перебували Херсон, Понятівка, Олександрівка, Садове, Софіївка, Нововоронцовка та Золота Балка.
В результаті обстрілів пошкоджень зазнали 3 приватні та багатоповерховий будинок, 2 автомобілі та об’єкт критичної інфраструктури.
Учора вранці біля Новоберислава на березі річки виявлено тіло 71-річного чоловіка, який загинув, ймовірно, унаслідок скидання вибухового предмета з ворожого БпЛА. Останнім часом агресор значно збільшив кількість атак саме цими засобами, зокрема й по мирних жителях правобережної Херсонщини.
У Нововоронцовці в результаті удару дроном-камікадзе типу FPV пошкоджено автомобіль. У Понятівці артилерійський снаряд пошкодив приватний будинок.
Під ворожим вогнем із лівого берега Дніпра опинилися і житлові квартали Херсона. Від атак противника потерпали жителі мікрорайону «Корабел», там пошкоджено багатоповерховий будинок та автомобіль. Вибухи лунали в центрі та прибережній частині Дніпровського району.
На місцях подій працювали слідчі та експерти, які документували наслідки обстрілів.
За минулу добу поліція відреагувала на 120 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 5 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.