На ТОТ Херсонщини і Запоріжжя росіяни роблять акцент на мілітаризації молоді

3 недели назад 0

На тимчасово окупованих територіях Херсонщини і Запоріжжя росіяни роблять акцент на мілітаризації молоді і дітей.

Як передає , про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«На тимчасово окупованих територіях Херсонщини і Запоріжжя росіяни роблять потужний акцент на мілітаризації молоді і дітей. Усі гуртки, позашкільні заходи присвячені мілітаризаційному вихованню з опорою на псевдопатріотизм, вихований російською пропагандою» , — сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що також росіяни на ТОТ Херсонщини і Запоріжжя проводять так звану інвентаризацію чоловічого населення і майна.

«Зараз вони захоплені тим, що люди, які виїхали, щоб не брати участь у псевдовиборах, залишили своє майно. Окупанти намагаються цю нерухомість експропріювати» , — підкреслила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь».

Крім того, вона розповіла, що списки людей, які брали участь у виборах, ворог використовує для того, щоб сформувати потенційний мобілізаційний ресурс.

«Спочатку росіяни намагаються зібрати людей призовного віку у загони територіальної оборони для будівництва оборонних споруд, потім для переведення на полігони і вже звідти для поповнення до лінії бойового зіткнення» , — зауважила Гуменюк.