На війні загинув боєць з Херсонщини Ярослав Плющ

2 месяца назад 0

На війні під час виконання бойового завдання на Донеччині загинув військовослужбовець з Херсонщини Ярослав Плющ.
Про це йдеться у Facebook  Таврійської міської територіальної громади .

Молодший сержант Ярослав Плющ із позивним "Аркада" поліг у бою 2 липня 2024 року у районі Іванівського Бахмутського району, йдеться в повідомленні.

Ярослав народився 15 травня 2004 року, закінчив школу в селі Чорнянка Таврійської міської територіальної громади, вступив до Херсонського морехідного училища рибної промисловості на спеціальність судового електрика. Встиг провчитися рік. На початку повномасштабного вторгнення Ярославу виповнилось лише 18 років, вже через пів року він повернувся із-за кордону, де працював, до України, щоб стати до лав Збройних Сил, повідомили в МВА.

З лютого 2023 року навчався у Великобританії – освоював спеціальність розвідника-штурмовика, після чого його зарахували у 24-й окремий штурмовий батальйон "Айдар". Воював на Донеччині, мав поранення, пройшов лікування і знову повернувся у стрій, очолював відділення безпілотних авіаційних комплексів, йдеться в дописі.

"Ярослав був людиною з власною принциповою позицією, завжди відстоював свою думку, спокійний, ввічливий, товариський, розумний, цілеспрямований, мав загострене відчуття справедливості" , — згадує про загиблого директор Чорнянського ліцею Таврійської міської ради Віктор Кудлай.