Поліція зафіксувала 19 воєнних злочинів російських окупантів проти мирного населення правобережжя Херсонщини

7 месяцев назад 0

Населені пункти Бериславського та Херсонського районів, обласний центр та його передмістя цілодобово перебували під ударами ворожої армії. З реактивних систем залпового вогню, важкої артилерії, мінометів, авіації та БпЛА військові рф атакували цивільну інфраструктуру, щоб завдати якомога більшої шкоди об’єктам життєзабезпечення та спричинити жертви серед мирного населення.

Повідомили у пресслужбі поліції Херсонської області.

Російська армія завдала 5 авіаударів по Бериславу, поціливши у центральну районну лікарню та житлові квартали. Внаслідок вибухів будівля медзакладу зазнала значних пошкоджень, зруйновано верхній поверх, пошкоджено автомобілі швидкої допомоги, поранено 40-річного фельдшера, 68-річного лікаря та 60-річного водія «швидкої».
Також потужними вибухами пошкоджено навколишні багатоповерхівки, з яких евакуювали 3-х мешканців, які не могли самостійно вийти з квартир.

В полі між Нововознесенським та Костиркою 50-річний водій трактора підірвався на протитанковій міні. Внаслідок вибуху чоловік отримав мінно-вибухову травму, уламкові поранення очей, грудної клітини, живота, рук та ніг. Трактор зазнав механічних пошкоджень.Поліція вкотре закликає громадян не проводити сільськогосподарські роботи на територіях, які поки не перевірені та не розміновані спеціалістами-вибухотехніками, а також не виходити на лісові дороги, уникати покинутих споруд і не брати до рук речі, які залишилися в тих населених пунктах, де відбувалися бойові дії або де розташовувалися позиції ворожих військ.

З лівого берега Дніпра росіяни вдарили по цивільній інфраструктурі Херсона. Під обстрілами перебували прибережна зона, центр, мікрорайон «Корабел» та Дніпровський район. Ворожі снаряди поцілили у багатоповерхові та приватні будинки, снарядами пошкоджено магазини та автомобілі. В центральній частині міста під час артилерійського обстрілу загинули 54-річний чоловік та 58-річна жінка.
На місцях подій працювали всі профільні служби, збирали докази російської агресії, ліквідовували наслідки обстрілів та надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу працівники поліції відреагували на 347 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 19 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів і звичаїв війни» ККУ.