«Наші підрозділи готові протидіяти тактиці військ РФ». Гуменюк про ситуацію на лівобережжі Херсонщини

2 месяца назад 0

Російські війська не залишають спроб вибити підрозділи Сил оборони з утримуваного ними плацдарму на тимчасово окупованому лівому березі Херсонської області. Залежно від того, хто штурмує українські позиції, змінюється і тактика армії РФ. Проте українські військові готові до протидії таким тактикам.
Про це в марафоні "Єдині новини" заявила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня  Наталія Гуменюк .

За її словами, підрозділи Сил оборони на лівобережжі Херсонщини працюють у важких умовах, але їм вдається утримувати позиції і працювати над розширенням плацдарму.

"Це при тому, що російське військо не полишає спроб штурмів, хоч вони й не вдалі, і без підтримки бронетехніки. Минулої бойової доби знов спромоглось на один такий штурм і мало потужні втрати" , — розповіла Гуменюк.

Українські позиції на лівому березі вже пробували штурмувати різні підрозділи російської армії, каже керівниця пресцентру.

"Ми побачили вже там різний контингент. Були й десантно-штурмові елітні підрозділи, берегова охорона, морська піхота, були й звичайні штурми "Z", тобто зовсім "мʼясні" штурми, були й нещодавно зібрані, фактично мобілізовані й обкатані одним полігоном, як вони називають, свіжачки такі, яких не навчили нічого. Тобто вимагають присутності будь-якої живої сили, яка збирається, ту і кидають. Фактичної задачі надзвичайної й конкретної з реалізацією тактичного задуму вони не виконують, вони працюють на виснаження наших" , — розповіла Гуменюк.

Проте, за її словами, Сили оборони надають дуже потужну контрбатарейну підтримку українським підрозділам на лівому березі.

"Вдале і застосування дронів з нашого боку, тому що дійсно ця війна дронів. І як з їхнього боку багато FPV, так і з нашого боку багато використовується. Вся ця тактика в комплексі дає отой результат, що ми можемо витримувати позиції навіть за такою складною ситуацією з логістикою і взагалі відстанню від основного пункту базування" , — сказала Гуменюк.