НАЗК направило до суду протокол на міського голову Нової Каховки

3 года назад 0

Володимира Коваленка звинувачують у порушенні вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів.

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду адміністративний протокол стосовно міського голови Нової Каховки Володимира Коваленка. Про це 29 червня повідомили на офіційному сайті НАЗК. Вказується, що протокол складено за ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

“Володимир Коваленко взяв участь у розгляді проєкту рішення про умови оплати праці самого себе”, — йдеться в повідомленні.

У ньому також вказано, що загалом НАЗК протягом останніх 2 тижнів направило до суду 99 адмінпротоколів. Зокрема, щодо міського голови Жмеринки Анатолія Кушніра, який преміював самого себе і міського голови Мукачевого Андрія Балоги, який голосував на засіданні міськради за проєкт рішення про умови оплати своєї праці. Також протокол отримав  народний депутат Ілля Кива, який звернувся з депутатським зверненням з питанням, що становило його приватний інтерес, до керівника Державного бюро розслідувань. 

Як вказано на сайті Новокаховського міського суду, до нього вже надійшов адмінпротокол НАЗК щодо Володимира Коваленка. Станом на 22 червня призначено склад суду. Справу розглядатиме суддя Марина Бойко.

Востаннє умови оплати праці міського голови Нової Каховки розглядалися на позачерговій сесії міськради 14 січня 2021 року. Як свідчить протокол поіменного голосування, розміщений на офіційному сайті міськради, Володимир Коваленко не брав участі у прийнятті цього рішення, заявивши про наявність конфлікту інтересів.

Під час розгляду даного питання депутатка Параскева Джуманіязова пропонувала позбавити міського голову частини премій, однак більшість народних обранців її не підтримали. 

Як вказано у відповіді Новокаховської міськради на наш інформаційний запит, зарплата міського голови Нової Каховки у березні і квітні 2021 року становила приблизно 46 тис. грн/міс, включаючи премію приблизно в 13 тис. грн/міс — на рівні посадового окладу. 

Як правило, в межах посадового окладу отримують щомісячні премії також заступники міського голови, керуючий справами виконкому і секретар міськради Дмитро Васильєв. Зарплата останнього разом з усіма надбавками протягом січня — квітня 2021 року становила приблизно 31 тис. грн/міс. У межах 35 тис. грн/міс протягом лютого — квітня 2021 року отримували перший заступник міського голови Олег Тарабака і заступник Леонід Чурсинов. Трохи менше отримували інші заступники — Володимир Арнаут і Сергій Хоменко та керуючий справами виконкому Віталій Кубатко.

Олег БАТУРІН.