Неймовірні пригоди продавця черешні на Херсонщині

3 года назад 0

Трохи підзаробити продажем черешні з присадибної ділянки закортіло мешканцю села Роздольного в Каховському районі Херсонщини. Набравши два відра фруктів, 33-річний чоловік поїхав з ними на базар до Каховки. Але ціни на черешні через гарний врожай встановилися низькі, тож товару селянин заледве спекався. І пішов гуляти містом у компанії двох знайомих підлітків, усе розмірковуючи: де б йому ще грішми розжитися? 

Проходячи повз житловий будинок на вулиці Великій Куликівській, чоловік побачив, що вікно однієї з квартир на першому поверсі відкрите навстіж. І тут йому сяйнула думка: це ж шанс! Попросивши супутників почекати його в затінку, він зірвав з вікна квартири захисну сітку, й заліз до неї, побачивши, що на дивані мирно спить молода жінка. Але й це його не зупинило: злодій забрав з того ж дивану мобільний телефон та повербанк до нього, прихопив ще п’ятсот гривень, і далі нишпорив по кімнаті. Аж тут 28-річна жінка прокинулася, й закричала з переляку, побачивши невідомого чоловіка. Той через те ж вікно кинувся навтьоки.

Сівши на автобус, торговець черешнями доїхав до Нової Каховки. І просто на автовокзалі продав крадений телефон за дві тисячі гривень першому-ліпшому перехожому. Потім знову купив квитка на автобус, дістався до Херсона, і там збув повербанк. На виручені гроші погуляв, та й повернувся до рідного села, вважаючи, що про його каховські пригоди ніхто й не дізнається. Але дуже помилявся. 

Коли переляк минув, жінка з обікраденої квартири звернулася до відділення № 1 Каховського райвідділу Національної поліції. Тамтешні оперативники відстежили записи з камер відеоспостереження, й знайшли зображення підозрюваного із підлітками. Одного з підлітків вони впізнали, і той розповів з ким гуляв. Тож за кілька днів сищикам уже було відомо, хто злодій і де він живе. Рушили до нього додому, і той зізнався у скоєному. Тож поїздка для продажу черешень для нього матиме продовження у вигляді поїздки до суду. А потім і до виправної колонії: адже селянин раніше вже був судимим за крадіжки, тож виправний термін чи заміна реального покарання на штраф чи якісь виправні роботи йому навряд чи «світить».

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.