Нероба на Херсонщині гаражі обкрадав

3 года назад 0

Навіть позбувшись своїх легківок, їх власники на Херсонщині далеко не завжди поспішають продавати й свої гаражі. Використовують їх під сховища інструменту, старих речей та побутової техніки. Але про обивательські «скрині достатку» чудово знають і злодії, котрі час від часу навідуються до гаражних кооперативів по таку здобич. От в і Каховці охоронець ГК «Схід» на околиці міста вночі помітила якогось підозрілого молодика у камуфляжній куртці. Він нишпорив між будівлями, і хутко зник, заледве до нього почали придивлятися. Але пильна «вартова» цим не задовольнилася, й вирішила пройти по території, й з’ясувати, що шукав незнайомець. Там вона побачила, що на дверях двох секцій, які належали пенсіонерам,  виламані висячі замки, й зателефонувала на номер102.

Сищики відділення № 1 Каховського райвідділу Національної поліції встановили, що обидва бокси належали пенсіонерам, і використовувалися саме для зберігання всіляких речей, потрібних часом у побуті. Власники оглянули гаражі, й визначили – зникло багато чого. До переліку вкраденого потрапили електропилка, дриль, компресор, пароварка, газова колонка, бухто електрокабелю – всього на десять тисяч гривень. Але поліцейські опитали членів кооперативу. І знайшли свідків, котрі бачили молодика у камуфляжі, й змогли описати його обличчя. А той виявився «старим знайомим» — 18-річним неробою з сусіднього селища Любимівка. Котрий  і до того уже потрапляв у поле зору правоохоронців через причетність до дрібних крадіжок.

Копи негайно поїхали до «клієнта» додому. І той щиросердно зізнався у візитах до гаражних боксів. Діватися йому, власне, було нікуди – адже усе вкрадене етнічний ром так і зберігав у себе, просто не встигнувши знайти на свої «трофеї» покупців. Частину з них один із господарів гаражу впізнав, і отримав назад. Але деякі речі поки що залишаються «нічийними». І оперативники не виключають, що їх законні власники просто не знають, що у них побував злодій, або ж не встигли заявити в поліцію. Тобто обікрадених ромом гаражів може бути не два, а значно більше.  

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.