Нічний обстріл обласного центру, загиблий та поранені: як минула доба на Херсонщині

2 месяца назад 0

Російські військові протягом доби 28 лютого 2024 року обстрілювали Херсон та область з артилерії, мінометів та дронів. Виникли пожежі, є загиблий та поранені.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив керівник пресофісу ОВА  Олександр Толоконніков .

За його словами, російська армія майже всю ніч обстрілювала Херсон, виникли пожежі, за добу по області одна людина загинула, двоє — отримали поранення.

"Вдень 28 лютого 2024 року війська РФ атакували дронами Берислав, прибережні райони були під обстрілом артилерії та танків. Інтенсивність російських обстрілів посилилась. Зараз менше атакують авіацією, керованих бомб стало менше — одну скинули у Херсонському районі в Киселівці, вона впала у полі",  — каже Толоконніков.

Проте, за словами посадовця, російські війська почали більше використовувати дронів. Таким чином під атакою РФ постійно перебувають Антонівка, Станіслав, Білозерський район та інші населені пункти.

Що відомо про обстріли Херсонської області 28 лютого 2024 року Ввечері російські військові з тимчасово окупованого лівого берега обстріляли житлові квартали Херсона. Влучання зафіксували у Корабельному і Дніпровському районах міста. Поранений чоловік, його ушпиталили.

Російська армія поцілила ракетами у правий борт турецького вантажного судна KURUOGLU-3, який стоїть у Херсоні. Корабель застряг в Херсонському порту з 22 лютого 2022 року через мінування та загрози внаслідок початку повномасштабного вторгнення РФ.

За даними Генштабу ЗСУ, Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі та відбивають штурми окупаційних військ. Армія РФ не полишає спроб вибити українські підрозділи із займаних позицій — упродовж минулої доби здійснили чотири безрезультатні штурми.