Обміняли кролика на власну свободу грабіжники на Херсонщині

3 года назад 0

«Обміняти» цигарки й кролика…на кілька років позбавлення волі примудрилися двоє мешканців селища Новоолексіївка у Генічеському районі Херсонщини. Під вечір біля місцевої автостанції спільники підстерегли старенького, котрий повертався додому із п’ятьма пачками цигарок для себе та нехитрим гостинцем для родини – м’ясом кролика. Користуючись фізичною перевагою та безлюддям, нападники кілька разів вдарили 64-річного пенсіонера, й забрали у нього торбу.

М’ясо вони з’їли, цигарки поділили, і задоволеними розійшлися по своїх оселях. Повернувся у хату й пограбований дідусь, котрий розповів синові про пережиту пригоду. Той одразу ж набрав 102, і співробітники Генічеського відділу Національної поліції допомогли потерпілому скласти фоторобот «мисливців на кролика». У одному з них і впізнали раніше судимого 33-річного неробу. Котрий після спілкування з оперативниками видав і свого 28-річного поплічника. На його подвір’ї знайшли також торбу, відібрану в пенсіонера. Другий учасник «гоп-стопу» встиг утекти, та розшук підозрюваного – лише питання часу.

Начальник Генічеського відділу Національної поліції, полковник Сергій Балута повідомив, що матеріали за фактом грабежу (частина друга статті 186 КК України) уже внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За цією статтею Кримінального Кодексу членам кримінального дуету загрожує від чотирьох до восьми років позбавлення волі. І чи варта була «шматка життя» така мізерія, як кролик та цигарки?

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.