Обралися до незаконних органів влади окупованої Херсонщини – підозрюються двоє жителів регіону

2 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури двом жителям регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).  

Проц е повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, 46-річний підозрюваний у серпні 2023 року доєднався до партії «єдина росія» та взяв участь у виборах до незаконного органу влади – «Херсонской областной думы первого созыва». Після обрання очолив «Комитет по нацполитике, НКО и межрегиональным отношениям». Його 38-річна колега у вересні того ж року добровільно погодилась на обрання так званим «председателем Совета депутатов
Каховского муниципального округа первого созыва».  

На посадах обидва підозрювані беруть участь у розробці та затвердженні нормативно-правових актів. Працюють із місцевим населенням, легітимізуючи незаконну владу регіону. Жінка, крім того, зареєструвала псевдоорган у податковій та в «Едином государственном реестре юридических лиц рф». Здійснює загальне керівництво «радою депутатів», організує та контролює проведення засідань. 

Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.   

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.