За І півріччя 2018 року поліція Херсонщини склала майже 5500 протоколів за порушення ПДР

6 лет назад 0

Завдяки постійному контролю за безпекою дорожнього руху в поточному році на території Херсонщини спостерігається зниження рівня аварійності. Протягом 6 місяців на автодорогах області сталося 298 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, що менше ніж минулого року на 62 ДТП.

Нажаль, в результаті автопригод 40 людей загинули та 361 чоловік отримав травми. Щоправда минулого року внаслідок ДТП загинули 57 чоловік та 458 – дістали поранення різного ступеню тяжкості.

Основними причинами скоєння ДТП є перевищення швидкісних режимів, порушення правил маневрування, керування транспортним засобом в нетверезому стані та порушення Правил дорожнього руху пішоходами.

З метою профілактики аварійності та попередження скоєння дорожньо-транспортних пригод працівники поліції Херсонщини протягом І півріччя 2018 року припинили майже 5,5 тисяч порушень Правил дорожнього руху, виявили 796 водіїв (2017 – 332), які керували транспортним засобом у нетверезому стані.

Лише за добу працівники поліції виявили 12 водіїв, які керували  транспортним засобом у нетверезому стані. Так, в Олешківському районі водій автомобілю «ВАЗ 2106», перебуваючи в нетверезому стані, скоїв наїзд на електроопору, пошкодивши її. Сам водій не постраждав. На чоловіка склали адмінпротокол за ст. 124 КУпАП «Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна» та за ст. 130 КУпАП «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції».

Відділ комунікації поліції в Херсонській області