Обшуки після підпалу депутатської іномарки у Новій Каховці 

2 года назад 0

Несподіване продовження отримала гучна історія з підпалом «Мерседеса» депутата Новокаховської міськради Ірини Лепень. Того ж дня правоохоронці прийшли з обшуком до колишнього директора комунального підприємства «Муніципальна охорона» Михайла Нечеси. І судячи з усього, шукали саме докази його причетності до злочину (нагадаємо, мотивом підпалу Ірина Лепень називала саме свій конфлікт із міським керівництвом). Ось що розповідає з цього приводу сам Михайло Миколайович.

— У день скоєння злочину, а саме близько десятої години вечора, почув дзвінок у двері моєї квартири по вулиці Історичній. Відкриваю, а на порозі більше десятка людей у формі – спецпризначенці, ще хтось. Не пред’явивши ніякої підозри, ні санкції суду почали обшукувати кімнати, забрали берці та дві пари штанів. Все це відбувалося у присутності дружини й двох маленьких дітей – хлопчиків двох та п’яти років, — згадує екс-комунальник. – Потім забрали до поліції, й протримали там заледве не до другої години ночі. Я пояснював, що на момент підпалу спочатку забирав синів з дитсадка, і мене бачили дві виховательки, а потім вивозив їхні речі з гуртка танцю у Будинку культури, і там мене теж бачила співробітниця. Але не знаю, чи повірили, що маю алібі.

Михайло Нечеса – учасник АТО-ООС, бився на Дебальцевському  плацдармі, має нагороди. Після повернення зі східного фронту очолював КП «Муніципальна охорона», але каже, що не працює у цій структурі вже з півроку. З його слів, ніяких особистих стосунків з Іриною Лепень не має, і ніколи з нею не конфліктував.

У Каховському райвідділі поліції факт обшуку у помешканні Михайла Нечеси підтвердили. Не спростовують і відсутність санкції суду. Але посилаються на статтю 233 КПК України, яка дозволяє проникнення до житла особи без цієї санкції «у невідкладних випадках», коли йдеться про переслідування злочинця. Утім, на сьогодні, 20 грудня, його не затримували і не арештовували. Статусу підозрюваного Михайло Нечеса також не має. Поліція проводила й інші обшуки у рамках розслідування справи про підпал депутатської іномарки, але в кого саме, і чи вдалося здобути якісь докази – не розголошують.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.