Обстріли Нової Каховки почастішали

6 месяцев назад 0

  Останніми днями окупанти посилили обстріли окупованої Нової Каховки на Херсонщині та населених пунктів громади. Через це в місті почастішали перебої зі світлом, водопостачанням і зв'язком. Про останні події повідомляє кореспондент  .

Нещодавно був вибух на території Херсонських магістральних електромереж, де розташована підстанція “Каховка”, в результаті чого була масштабна пожежа (горів трансформатор). Після того майже дві години в місті не було світла. Вдень були проблеми з водою.

Відсутність російського зв'язку пояснюється тим, що окупанти вдарили по підстанції на “Соколі”, яка живить вежу мобільного зв'язку. Судячи з усього, цю підстанцію не поспішають ремонтувати. Тому вся надія тепер на ТРК “Рубін”.

Сьогодні, 1 грудня, самого ранку голосно. Подекуди вщухає. Рано-вранці можна було спостерігати за численними спалахами світла з боку Дніпрян, а також канонаду. Схоже на касетні боєприпаси. У мережі з'явилися світлини пошкоджень у селищі на вул. Наддніпрянській.


Звуки обстрілів чути і навколо міста. Таке враження, що точаться бої в Чорнянці.

Учора в соцмережі жителька Нової Каховки написала, що окупанти обстрілювали місто з 35-го кварталу (останній квартал міста перед Робітничим селищем — ред.).

Тим часом активісти руху "Жовта Стрічка" повідомляють, що у селі Бахтери окупанти продовжують вчиняти репресії проти населення. Вони заходили в будинки місцевих жителів, конфісковували теплі речі та ковдри зі словами «нам нужнее».

Подібні випадки фіксуються і в інших населених пунктах окупованої частини Херсонщини.