«Очолили» школи в Скадовській та Генічеській громадах: повідомлено про підозру двом педагогам на ТОТ Херсонщини

2 месяца назад 0

Двом педагогам, які пішли на співпрацю з окупантами та стали «директорами» захоплених шкіл на ТОТ Херсонщини, оголошено про підозру в колабораційній діяльності.

Згідно з текстом підозри, опублікованої на сайті Офісу Генпрокуратури, Карпачова Наталія Миколаївна, 17.03.1985 року народження, незаконно очолила школу в селі Рівне Генічеської громади. До війни вона працювала тут завучем.

У листопаді 2022 року телеграм-канал «Генічеськ UA» писав про її співпрацю з окупантами:

«Карпачова Наталя Миколаївна, завуч Рівненської школи. З перших днів окупації Генічеської громади  підтримала  “русский мир”. Не вірить в Україну та активно співпрацює з російськими окупантами». Ще одна окупаційна «директорка» школи – Півненко Євгенія Василівна, 1.09.1954 року народження. У тексті підозри зазначено, що вона добровільно «очолила» захоплену росіянами школу № 3 в місті Скадовськ. 

За інформацією Руху «Чесно», раніше Півненко на громадських засадах працювала помічником народного депутата восьмого скликання Федора Негоя. За даними ресурсу «Колаборанти і зрадники», у 2015 році Півненко й сама балотувалася в депутати як самовисуванець. 

Обидві зрадниці у захоплених школах впроваджували російські стандарти освіти, здійснювали підбір учителів та проводили набір учнів, розвішували символіку держави-агресора в українських школах.