Очолив окупаційний заклад системи охорони здоров’я та передавав майно незаконній адміністрації Херсонщини – повідомлено про підозру жителю регіона

1 месяц назад 0

За процесуального керівництва Скадовської окружної прокуратури жителю регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору ( ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України). 
 
Про це повідомила пресслужба Скадовської окружної прокуратури.
 
За даними слідства, 42-річний підозрюваний у вересні 2022 року погодився на співпрацю із окупантами та обійняв посаду так званого «т.в.о. головного лікаря ДБЗОЗ «Херсонський обласний центр гігієни та епідеміології». 
 
Користуючись службовим становищем та виконуючи наказ незаконного «начальника Департаменту охорони здоров’я», чоловік передав спеціалізований санітарний автомобіль представникам окупаційної адміністрації. 
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.