Одна людина загинула, двоє — поранені: поліція фіксує наслідки чергових російських атак Херсонщини

2 месяца назад 0

Війська рф здійснили 43 обстріли населених пунктів Херсонської області з реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, танків, били з авіації та БпЛА. В результаті обстрілів одна людини загинула та дві поранено.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Від ворожих комбінованих атак потерпали Херсон, Велетенське, Придніпровське, Садове, Понятівка, Іванівка, Янтарне, Зеленівка, Антонівка, Токарівка, Берислав, Тягинка, Осокорівка, Михайлівка, Львове, Дудчани, Качкарівка, Гаврилівка та Червоний Маяк.

У Херсонському районі поліція зафіксувала пошкодження понад 30 об’єктів: 15 приватних та 13 багатоповерхових будинків, двох автомобілів та судна.

В результаті артилерійського обстрілу Велетенського снаряд влучив у приватний будинок, де загинула 82-річна жінка.

Під артилерійським вогнем противника перебувало й Ромашкове, за місцем проживання мінно-вибухову травму та уламкові поранення отримав 57-річний чоловік.

Під масованим обстрілом армії рф перебував і Херсон. По обласному центру ворог гатив з артилерії та завдав авіаційного удару керованою бомбою по передмістю. Пошкодження житлових будинків зафіксовані у всіх районах міста.

У Корабельному районі в результаті російського обстрілу постраждав 22-річний чоловік, із тяжкою черепно-мозковою травмою його доправили до лікарні. У прибережній портовій зоні російський снаряд пошкодив іноземне судно з вантажем. Також через ворожі атаки сталися займання житлових будинків.

На місцях російських атак працювали всі профільні служби, які надавали допомогу постраждалим, ліквідовували та документували наслідки обстрілів.

За минулу добу поліція відреагувала на 345 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 20 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.