Офіцера Морської охорони покарали штрафом за корупцію при будівництві гуртожитка

1 месяц назад 0

Капітан 2-го рангу Михайло Карпіченков, котрий  наразі проходить службу у регіональному управлінні Морської охорони, отримав покарання за недбалість.

Про це редакція дізналася з вироку Херсонського райсуду за ст.425 КК.

Карпіченкову раніше був старшим офіцером відділу тилового забезпечення регіонального управління морської охорони ДПСУ. У 2019 році він підписував недостовірні акти виконання будівельних робіт з реконструкції будівлі гуртожитку у селі Музиківка на Херсонщині. Через завищення вартості робіт державі тоді нанесли збитків майже в 1,8 млн  грн. Протягом 2019 року Карпіченков, недбало ставлячись до служби, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, свідомо припускаючи настання суспільно небезпечних наслідків, з метою швидкого виконання покладених на нього обов’язків і мотивів розрахунку з виконавцем робіт, підписував акти приймання будівельних робіт, не звіривши їх з фактично виконаними роботами.

За інформацією Херсонського прикордонного загону Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України, станом на 2019 рік почалися роботи з реконструкції будівлі гуртожитку під 36-квартирний житловий будинок у селі Музиківка Херсонської області. Вартість робіт мала становити 15,75 млн гривень.

Кримінальне провадження в цій справі відкрили ще у вересні 2020 року, але її розгляд у суді 24 лютого 2022 року перервало повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну. Розгляд справи поновили після деокупації Херсона і відновлення роботи Херсонського міського суду в 2023 році.

Михайло Карпіченков беззастережно визнав свою вину, розкаявся і ще 27 січня 2022 року уклав угоду про визнання винуватості з заступником керівника Херсонської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

Суд визнав його винним у недбалому ставленні до військової служби за ч.3 ст.425 КК. Йому призначили  покарання у вигляді відрахувань в дохід держави 10% зарплатні протягом двох років.