Прокудін розповів деталі про стан дівчинки, пораненої через російський обстріл Херсона

6 месяцев назад 0

Наслідки обстрілів Херсона, жовтень 2023 рокуТрирічну дівчинку, поранену внаслідок обстрілу Херсона російськими військами, доставили до реанімації – про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін 19 листопада.
«Лікарі виявили у неї мінно-вибухову травму, множинні осколкові поранення, проникаюче поранення грудної порожнини, загальну контузію, закриту черепно-мозкову травму, контузію легень. Також є підозра на уламок у судинному пучку грудної клітини», – перерахував голова області.

Після стабілізації стану дитини планується провести КТ-обстеження. Голова ОВА припускає, що її треба буде переводити до київської лікарні.

«Зараз дівчинка під постійним наглядом лікарів і отримує всю необхідну допомогу. Бажаю їй скорішого одужання. Та сил і витримки родині»,  – додає Прокудін.

Вранці 19 листопада російські війська обстріляли Херсон. За даними місцевої влади, постраждали п’ятеро людей, в тому числі трирічна дівчинка з 55-річною бабусею, 59-річний чоловік та ще двоє жінок 47 і 69 років.

Російські війська щодня обстрілюють деокуповану частину Херсонщини, зокрема обласний центр. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.