ОК «Південь»: Щодоби на півдні ворог використовує для розвідки близько 200 безпілотників

1 месяц назад 0

Після знищення російського літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 російські окупаційні війська почали активніше застосовувати безпілотники розвідувального типу. Зокрема, за добу на півдні окупанти запускають близько 200 таких дронів.

Про це під час в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

«Ми бачимо, що їм складніше проводити розвідку, і внаслідок цього підвищилась концентрація безпілотних розвідників. Зокрема, в наші операційній зоні на півдні від Запоріжжя до Одещини ми спостерігаємо щодобово близько 200 безпілотників якраз розвідувального типу. Вони працюють з акваторії Чорного моря, працюють і вздовж лінії бойового зіткнення, намагаються максимально збирати інформацію і про віддалені від лінії бойового зіткнення регіони, глибше в тил. Але тут їм суттєво заважає наша система РЕБ і вогнева робота»,  ​- розповіла Гуменюк.

Вона також додала, що через втрату великої кількості літаків ворог дуже обережно використовує тактичну авіацію на Херсонському напрямку і застосовує її на півдні переважно з акваторії Чорного моря для здійснення ракетних ударів по території України.

Як повідомляв Укрінформ, 15 січня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що воїни Повітряних Сил ЗСУ знищили ворожий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22.