Окупанти атакували кладовище в Чорнобаївці: пошкоджені намогильні споруди

2 месяца назад 0

Російські окупанти обстріляли цвинтар у селі Чорнобаївка. Зруйновано частину кам’яного паркану, деякі пам’ятники на могилах побиті уламками.

Відео наслідків ворожої атаки на кладовище «Гривні» надіслав наш читач – місцевий житель. Вочевидь, ідеться про масований удар окупантів по Чорнобаївці 30 липня. Як розповідала «Гривна», армія РФ випустила понад 15 снарядів з артилерії та РСЗВ.

Чоловік повідомив, що внаслідок пожежі, яка виникла під час обстрілу, вигоріла частина поля й дерева біля цвинтаря. На асфальті залишилися чималі сліди від снарядів.

Найбільшого руйнування зазнав паркан біля входу на територію кладовища. Також пошкоджені могильні пам’ятники – на деяких із них видно дірки від уламків.

Нагадаємо, на початку літа окупанти обстріляли одне з кладовищ у Херсоні – було пошкоджено понад 10 могил.

Росія продовжує воювати не лише із живими українцями, але й з мертвими. Насправді по українських кладовищах окупанти стріляють постійно, та ще й з якимось збоченим задоволенням, у Центрі стратегічних комунікацій. «Об’єкти військової інфраструктури» чи «Центри прийняття рішень» – чим є для росіян наші цвинтарі, не зрозуміло, як і багато чого іншого, що вчиняє божевільна країна-агресор.