Окупанти на Херсонщині знищують українську історію і літературу: нові «покращення» загарбників

2 недели назад 0

Окупанти в Херсонській області продовжують свою політику перекручування історії та знищення української культури за допомогою кремлівських наративів.

Про це редакції к стало відомо з окупаційних джерел новин.

Згідно з приказом Міністерства просвіти Росії, у російських школах з 1 вересня 2025 року збільшиться кількість уроків історії. Учні 5-8 класів матимуть по три уроки на тиждень, а у 9-х класах — по два.

«В Новоросії вже вирісло кілька поколінь з викривленими цінностями та хибним розумінням історії. Щоб цього уникнути, необхідно додаткові уроки з цього предмету» , — висловився керівник «Асамблеї народів Росії в Херсонській області» Артем Лагойський.
Паралельно, сенатор  Ігор Кастюкевич заявив про заміну української «лживой» літератури на літературу російських класиків в бібліотеках області.

«Ми допомагаємо бібліотекам установ соціальної освіти Херсонської області позбутися від шкідливої та лживої літератури, яку активно просували тут раніше під видом євроінтеграції та пропаганди АТО» , — зазначив окупант Ігор Кастюкевич.
Ці дії є ще одним прикладом спроб окупантів впровадити кремлівську версію історії та відібрати українському народу його культурну спадщину та самоідентифікацію.