Окупанти намагаються спалити урожай на Херсонщині

2 месяца назад 0

На Херсонщині окупанти продовжують нищити екосистеми регіону та спалювати цьогорічний урожай.

Про це  в пресслужбі ДСНС України в Херсонській області.

У дописі йдеться про те, що протягом доби через ворожі атаки виникло чотири пожежі сухостою на відкритих територіях загальною площею 1,07 гектари. Також окупанти за допомогою БПЛА скинули вибухівку на два поля з пшеницею, площа пожеж склала 3,5 та 4,5 гектари.

У пресслужбі зазначили, що всі пожежі було ліквідовано силами пожежно-рятувальних підрозділів та командами місцевих пожежних охорон. Фото: ДСНС України в Херсонській області Також 5 червня о 01:55 на пульт зв'язку 7-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Велика Олександрівка надійшло повідомлення про загоряння складського приміщення та сіна, що зберігалось в ньому, на території приватного домоволодіння у с.Новодмитрівка. Пожежу ліквідовано. Причини загоряння встановлюються.

Також напередодні ввечері окупанти атакували один з населених пунктів Білозерської територіальної громади. Через влучання боєприпасу загорівся житловий будинок та суха трава на подвір’ї. Вогнеборцям довелось декілька разів повертатись до гасіння, через активність ворожих дронів. Пожежу ліквідовано. Також вже вночі ворог обстріляв один з мікрорайонів м.Херсон. Пожежа виникла в нежитловому приміщенні. До ранку пожежу вдалось ліквідувати.

Раніше повідомлялось про те, що минулими вихідними херсонським рятувальникам знову довелося постійно  долати наслідки . Так, у неділю вдень, в результаті скиду з російського БПЛА вибухового пристрою у передмісті Херсона, загорівся житловий будинок. Вогнеборцям, не дивлячись на загрозу повторних обстрілів, вдалось швидко загасити пожежу.

Також йшлося про те, що 13 травня вдень на Херсонщині окупанти обстріляли с. Кізомис. В результаті обстрілу виникла пожежа в одному з житлових будинків. Вогнеборці прибувши на місце події почали пожежогасіння. В цей час російський дрон  на пожежно-рятувальний автомобіль. Самі вогнеборці не постраждали.