Окупанти відкрили іде один автобусний маршрут

3 месяца назад 0

З 5 лютого, як повідомила окупаційна «Надднепрянская правда», запрацював автобусний рейс Чаплинка — Генічеськ через Громівку.

«Ми запустили цей маршрут на прохання жителів Новоолексіївки, Новотроїцького, Громівки, Павлівки і Григорівки, — розповіла пропагандистам «начальник відділу з взаємодії з перевізниками» окупаційного «Херсонавтотрансу» тетяна Яковлева. — Діючий маршрут з Генічеська у Чаплинку проходить через Чкалове і не зачіпляє дані населені пункти. Новий рейс вирішить цю проблему».

Проте є інша проблема — висока вартість квитків. Проїзд з Генічеська у Чаплинку коштує більше 700 рублів. Але дітей віком до 5 років, як заявив у своєму телеграм-каналі окупаційний мінтранс, перевозитимуть безкоштовно. Рейс обслуговуватиметься щодня, крім неділі. Проте поки що це лише обіцянки від окупантів. Дорога через Громівку, Павлівку і Григорівку знаходиться у настільки поганому стані, що вони знову можуть почати їздити звичним маршрутом через Новотроїцьке, Чкалове і Асканію-Нова. Одна з обіцянок, до речі, вже не справдилась. На анонсі рейсу окупаційне міністерство транспорту помістило новий комфортабельний автобус, а на маршрут вийшов старий крадений «Еталон».

Борис ВИНОГРАДОВ,