Окупанти за минулу добу скинули на Херсонщину понад 80 керованих авіабомб та 20 некерованих авіаційних ракет, — Сили оборони півдня

5 месяцев назад 0

Оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається напруженою, повідомляють Сили оброни півдня України.

В діях противника ознак формування наступальних угруповань не виявлено, але на фоні боцових втрат активно проводять ротації підрозділів. Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують контрбатарейну боротьбу, наносять вогневі ураження по позиціях і по тилах противника.

У Чорному морі на бойовому чергуванні 2 підводні  ракетоносії спорядженні до 8 ракет типу "Калібр".

За минулу добу (з 7.00 до 7.00) противник наніс 8 авіаційних ударів із застосуванням в напрямку Одеської області крилатої ракети Х-31, яка втратила бойові спроможності без реалізації по цілі, а також понад 80 керованих авіабомб та 20 некерованих авіаційних ракет. Удари припали по населених пунктах Козацьке, Берислав та Зміївка. Зруйновано 2 адміністративні будівлі, жерт серед населення немає. 

Продовжуючи застосування  FPV-дронів, ворог атакував населені пункти правобережжя 4 рази. З  БпЛа різних модифікацій скинув 21 осколковий боєприпас. Такі факти зафіксовано в  Михайлівці, Бериславі, Республіканці, Качкарівці, Крупиці, Антонівці, Новобериславі та в Шляховому. Поранено 1 цивільну особу та пошкоджено 1 автомобіль.  Користуючись покращенням погодних умов ворог активізував обстріли населених пунктів, довівши їх до півтора десятки. 

По Херсону ворожа артилерія працювала 5 разів. Також дісталося  правобережним Кізомису, Понятівці, Дудчанам, Томариниму, Львовому, Новотягинці, Новобериславу. По Очакову та Куцурубській громаді Миколаївщини ворог вдарив 2 і 4 рази, відповідно. Внаслідок злочинних дій ворога пораненно 3 цивільні особи, 17 будівель зазнали пошкоджень, понівечені автівки пересічних громадян та опори передач з високовольтним  кабелем.