Організатора бійки біля кафе «Оазис» у Щасливцевому звільнили від покарання

3 года назад 0

Минулого тижня у Новотроїцькому суді розглядали справу безробітного уродженця Кавказу, який минулого літа спровокував бійку біля кафе «Оазис» у Щасливцевому на Арабатській Стрілці. Серед білого дня, незважаючи на велику кількість сторонніх у кафе і на розташованих поряд дитячих водних атракціонах, обвинувачуваний разом зі спільниками близько 5 хвилин гамселив руками, ногами і бейсбольною битою трьох чоловіків. За цей час встиг завдати їм не менше 15 ударів.

У суді чоловік пояснив, що до кафе його покликав брат, якого буцімто побили і образили якісь невідомі люди. При цьому троє чоловіків не поспішали залишати місце біля кафе. Приїхавши, родич зразу ж почав бійку. Спочатку бив руками і ногами, згодом дістав з багажника автівки бейсбольну биту.

Невдовзі під’їхали ще кілька його товаришів. Загалом учасників конфлікту було десятеро. Коли поруч почали збиратись і робити зауваження відпочивальники, бійку припинили. Результатом насилля для трьох його об’єктів стали синці і садна, які експерт кваліфікував як легкі тілесні ушкодження.

На суді безробітний покаявся у скоєному і просив його суворо не карати. Крім того, повідомив, що відшкодував шкоду всім потерпілим, які, хоч того дня і були у цивільному, виявилися працівниками правоохоронних органів.

Щире каяття і активне сприяння розкриттю злочину суддя назвав пом’якшуючою обставиною. Обтяжуючих натомість не знайшов. За ч. 4 ст. 296 ККУ (хуліганство з використанням предмета для нанесення тілесних ушкоджень) обвинувачуваний отримав 3 роки позбавлення волі, але був звільнений від відбування покарання з випробуванням протягом іспитового строку 2 роки.

Андрій БЕЙНИК.