Під час вибуху в багатоповерхівці в селі Роздольне на Херсонщині загинув 23-річний поліцай Владислав Плющ

3 недели назад 0

Під час прильоту 11 квітня по захопленій російськими загарбниками житловій багатоповерхівці в селі Роздольне Каховської громади на Херсонщині загинув 23-річний колаборант Владислав Плющ. Він – мешканець села Чорнянка сусідньої Таврійської міської громади, працював дізнавачем в окупаційному відділі поліції Нової Каховки. Односельці радіють смерті цього зрадника.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє .

Під час вибуху, який стався 11 квітня і  Каховської громади, де розквартирувалися російські окупанти, загинув колаборант  Плющ Владислав Ігорович , 25 вересня 2000 року народження. Він – уродженець і мешканець села Чорнянка Таврійської міської громади. 

Інформацію про його загибель підтвердила окупаційна адміністрація села Чорнянка.

Владислав Плющ працював на окупантів дізнавачем в незаконному «відділі поліції» Нової Каховки. За колабораційну діяльність Служба безпеки України ще в червні 2023 року заочно  за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

В січні 2022 року Владислав Плющ  як кандидат на посаду «дільничного офіцера поліції, інспектора з ювенальної превенції, поліцейського роти конвойної служби, поліцейського з обліку та зберігання речових доказів». Судячи з цієї декларації, він ніде до цього не працював і не мав жодних заощаджень. Мешкав він у будинку, власником якого є його рідний дідусь.

«Наприкінці лютого 2022 року Владислав Плющ мав їхати проходити практику в Національній поліції чи то в Херсоні, чи то в Одесі. Після початку повномасштабної війни він плакався, що в поліції його нібито кинули і тепер йому робота там не світить. Коли ж у Чорнянці з’явилась окупаційна адміністрація, Плюща покликали працювати до них поліцаєм. Він потім ще хизувався, що отримує від росіян зарплату в 60 тисяч рублів на місяць. Але людиною він був дуже гнилою. Односельці всі радіють його смерті. Заслужив», – розповіли ЦЖР мешканці села Чорнянка, які знали Владислава Плюща.

За їхніми словами, з окупантами співпрацювала й рідна мати колаборанта. Вона займалась незаконним вивезенням чужих дітей з тимчасово окупованої Херсонщини.

Джерела ЦЖР також розпо​віли, що голова окупаційної адміністрації села Чорнянка Катерина Тесля особисто за​ймалась організацією похорон колаборанта Владислава Плюща. Ліквідованого зрадника тут зібрались поховати як справжнього героя Росії.