Під Кринками ЗСУ знищили бліндажі з російськими окупантами

3 месяца назад 0

У районі частково звільненого, але ущент зруйнованого села Кринки на лівому березі Дніпра у Херсонській області бійці Сил оборони знищили два бліндажі зі штурмовиками російських окупантів.

Про це у своєму Телеграм-каналі «Говорять Снайпер» повідомив блогер і боєць 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» 5-ої бригади Збройних сил України Станіслав Бунятов (Осман).

Що відомо? "На Кринках — 2 бліндажа з підорськими штурмовиками, буде менше лайна на завтра", — йдеться в повідомленні.

Тим часом, пресслужба Сил оборони півдня України повідомила про підтверджені аеророзвідкою втрати загарбників на Херсонському напрямку за період з 7:00 сьомого лютого до 7:00 восьмого.

Так, наші захисники ліквідували 57 інтервентів (два великі взводи) та знищили танк, п’ять причіпних гармат, два міномети та дванадцять автомобілів окупантів.

Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах.

Що було раніше? Український прапор, який з’явився над селом Кринки на лівобережжі Херсонської області, свідчить, що Сили оборони України утримують цей плацдарм. Про це  на брифінгу у четвер, 8 лютого, начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

"Присутність там українського прапора — це один з сигналів, зокрема й місцевим жителям, про те, що Сили оборони України продовжують боротьбу, продовжують утримувати свої позиції. Нікуди вони не поділися, як би цього не хотіли російські пабліки" , — зауважила вона.
За словами Гуменюк, підрозділи ЗСУ продовжують на лівобережжі бойову роботу — закріплення на позиціях. Водночас ворог не припиняє “м’ясних штурмів”, зокрема напередодні було чотири такі спроби.

"Характерним залишається те, що [в окупантів] продовжує діяти командирське ембарго на використання бронетехніки… Бачимо, що ворог вірить у Сили оборони України — економить бронетехніку. Щоб, коли прийде наша, їм було чим битися", — констатувала Гуменюк.