Підозрюваним у розбої — запобіжні заходи

2 года назад 0

У Херсонському міському суді розглянули клопотання слідчого поліції про обрання запобіжних заходів трьом чоловікам, підозрюваним у розбійному нападі в Генічеському районі.

«За версією слідства встановлено, що підозрювані ввечері проникли на подвір`я потерпілого, завдали йому кілька ударів та повалили на землю, після чого затягнули чоловіка в будинок, де зв’язали разом із дружиною та 9-річною онукою. Після цього, зловмисники одягли потерпілому на голову поліетиленовий пакет та, погрожуючи фізичною розправою, вимагали щоб він розповів, де знаходяться гроші та цінні речі. Потерпілі розповіли зловмисникам де ховають ключ від сейфу», — інформує прес-служба суду.

З будинку пенсіонерів грабіжники забрали 8 тис. доларів США, 5 тис. гривень, ювелірні прикраси, два мобільні телефони, планшет та відео-реєстратор, після чого втекли.

Затримані особи підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій». Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

«За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваних запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, без права внесення застави», — додали у прес-службі.

Анатолій НІКОЛАЄВ.