Пияків за кермом на Херсонщині вже й штрафи не зупиняють

3 года назад 0

Ганяти машиною дорогами, попередньо «заливши за комір» одну-дві пляшчини оковитої на Херсонщині – такий собі різновид народних розваг. І ніякі штрафи чи навіть вироки п’яних гонщиків не зупиняють. Судіть самі: лише впродовж минулого року тільки в обласному центрі та приміських районах краю патрульні склали 769 адміністративних протоколів на водіїв, котрі сіли за кермо у нетверезому стані. І з них у 32 випадках порушення було повторним, коли за попереднє винуватець встиг постати перед судом, і сплатити чималенький штраф.

Причому «віражі», які закладають на вулицях любителі поєднувати алкоголь і швидкість, інших учасників дорожнього руху часом просто жахають. Одного такого 60-річного (!) херсонця від самого Антонівського мосту на легківці мотало від одного краю проїжджої частини до протилежного. Він зачепив своєю іномаркою китайського виробництва  «Равон» дві машини, а на перехресті вулиць Перекопської та Залаегерсег врізався у «Рено Дастер». При цьому прилад «Драгер» виявив у його крові аж 2,4 проміле алкоголю, що в дванадцять разів вище максимально дозволеної норми. А коли до городянина крізь алкогольні випари все ж дійшло, що за скоєне доведеться відповідати, він не придумав нічого розумнішого, крім як щедро запропонувати патрульним хабара. Ті  усі відзняли на відеокамеру, і «герой дня» незабаром став зіркою українського Інтернету.

Та якби ж він був один такий! Прес-офіцер управління патрульної поліції Херсона Андрій Кований  поінформував: протягом минулого року на території нашої області водії у нетверезому стані скоїли 141 ДТП, в яких травмувалися понад п’ятдесят дітей і дорослих. І це тільки ті аварії, що по них слідство вже завершилося, а де-факто їх було ще більше!

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.