По Херсонщині цієї доби було багато прильотів, як мінімум четверо поранених, — Соболевський 

3 месяца назад 0

Окупаційне військо ні на день не залишає Херсонщину у спокої. Минулої доби та вночі зафіксовані численні обстріли, зокрема Херсонського та Бериславського районів. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

"Станом на вчора у нас було чотири підтверджених випадки, коли цивільні отримали поранення. Стан людей стабільний станом на зараз. Ворог знову бив по житловій забудові. Переважна більшість пошкоджень — це житлові будинки" , — додав він.

Також руйнувань зазнали адміністративні будівлі та енергетичної інфраструктури. Соболевський висловив сподівання, що енергетикам вдасться оперативно відновити подачу світла в оселі усіх херсонців.  

Він зауважив, що нині перебувати на правобережжі Херсонщини, зокрема в обласному центрі, "зовсім небезпечно". Кількість обстрілів на день переважно становить більше ста, переважно ворог б'є некерованою зброєю по житловим масивам. 

"У будь-яку мить, в будь-яку локацію може бути "прильот" , — наголосив він.

Нагадаємо, в Херсонській ОВА днями розповіли, що населення Берислава та інших населених пунктів правобережжя Херсонщині скоротилось до 10% від довоєнних показників. У відомстві наголосили, що в прифронтових населених пунктах області важко щось відновлювати через постійні обстріли, саме тому людей закликають виїжджати з таких міст та селищ.