Поки херсонка була в лікарні, її чотирилапого вкрали

3 года назад 0

Прив’язувати собаку під магазином і т.д. на час нетривалої відсутності – звичайна норма для власників тварин. Адже в приміщення із чотирилапим, як правило, зась. Перехожі ж розуміють, що господар тварини неподалік і скоро її забере. Та завжди знайдеться той, для кого правила неписані. Справжній шок отримала молода херсонка, в якої домашнього улюбленця вкрали просто під медзакладом. Свого хаскі дівчина прив’язала біля фасаду лікарні на вул. Патона, куди буквально на декілька хвилин заскочила з матір’ю. Згодом не знайшовши на місці пухнастика, його власниця згадала – надмірну цікавість до її собаки на вулиці виявляв один чоловік. Звернувшись до поліції, дівчина описала, як виглядав незнайомець. Схожого чоловіка, який вів хаскі, патрульні помітили на вул. Шенгелія, прочісуючи мікрорайон. Власниця улюбленця одразу ж впізнала, ну а той миттю рвонув до хазяйки.

46-річний херсонець, в якого виявили чужу тварину, включив тактику виправдань. Мовляв, відв’язав собаку, якого стало дуже шкода… Пса він вже встиг нагодувати й вигуляти. Хаскі дуже довірливі, представники цієї породи можуть лащитися до будь-кого і з легкістю підуть з чужою людиною. А от спробуйте так «пожаліти» пітбуля або ротвейлера… Фінал буде не такий приємний. Що ж мав на увазі під «дуже шкода собачку» — городянин тепер розповідає слідчим. Адже кримінальний кодекс розцінює такі дії як крадіжку.

Викрадення чотирилапих просто біля ганку магазинів, аптек, лікарень і т.д. у Херсоні не рідкість. Чужих тварин відв’язують заради наживи. Дуже часто на ошийнику собаки зазначено номер телефону та адресу його власника. За цими координатами потім і шантажують людину. Зрозуміло, що з винагородою  за домашнього улюбленця господар не скупитиметься.  

Марина САВЧЕНКО.