Поліцейські Херсонщини на одному з блокпостів на в’їзді в Кропивницький виявили у водія боєприпаси

2 года назад 0

Вчора, 26 вересня, поліцейські Херсонщини, які наразі дислокуються та чергують на блокпостах у Кропивницькому, під час перевірки водія легкового автомобіля виявили в останнього гранати та набої до автоматичної зброї. Наразі слідчі Кропивницького районного управління поліції встановлюють походження боєприпасів. За незаконне зберігання заборонених предметів чоловікові загрожує відповідальність за ст.263 Кримінального кодексу України.

Подія сталася близько 21-ої години. Поліцейські на одному з блокпостів на в’їзді в м. Кропивницький зупинили для перевірки автомобіль «Деу Ланос». Інспектори звернули увагу, що водій нервує. В ході поверхневої перевірки 35-річного кропивчанина працівники поліції виявили в кишенях його одягу два предмети, схожі на корпуси гранат (РГД-5 і Ф-1), підривачі до них та кілька набоїв до автоматичної зброї калібром 5.45 мм. На місце події одразу була викликана слідчо-оперативна група Кропивницького районного управління поліції.

Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Вилучені предмети направлені на дослідження в експертно-криміналістичний центр. Нині слідчі спілкуються з правопорушником та встановлюють походження боєприпасів. Нагадуємо, що за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу передбачене покарання в виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.