Поліцейські Херсонщини за вихідні дні розкрили два угони транспортних засобів

4 года назад 0

За вихідні дні до поліції надійшли два повідомлення про угони транспортних засобів у Олешківському та Каховському районах. Поліцейські оперативно розкрили обидва злочини. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

У Олешківському районі до поліції зателефонувала мешканка одного з сіл району. Жінка повідомила, що невідомий чоловік виїхав з сусіднього будинку на автомобілі її сусідки марки «Тойота». На місці події слідчо-оперативна група встановила, що господарка будинку поїхала на заробітки декілька місяців тому, а нагляд за будинком залишила за своїм знайомим. Жінка має сина, що проживає у Херсоні, тому оперативники викликали його на місце події. Прибувши до будинку син виявив, що в домі матері немає багато побутової техніки. В цей час всі наряди поліції були оповіщені про прикмети угнаного авто. Недалеко від селища сектор реагування поліції зупинив схожий за описом автомобіль, в якому знаходився чоловік зі своїми знайомими. Він пояснив, що не має права на користування авто та взяв його у жінки, за будинком якої він наглядає. Поліція опитала 48-річного злочинця, він зізнався, що доглядаючи за будинком вирішив вкрасти побутову техніку, яку здав до ломбарду та вирішив угнати автомобіль жінки. Чоловік вже раніше судимий за майнові злочини.

За даними фактами слідчі Олешківського відділення поліції відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст. 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом» та за ч.2 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка, вчинена повторно». Слідство триває.

А у Каховці поліцейські оперативно розкрили угон мопеду. 29-річний власник транспорту повідомив до поліції, що запросив трьох знайомих до себе додому. В ході розпивання спиртних напоїв компанії знадобилась добавка алкоголю, тому господар будинку віддав ключі від свого мопеду двом гостям та попрохав їх з’їздити до магазину. Але з магазину повернувся тільки один чоловік, а інший зник разом з мопедом. Слідчо-оперативна група опитала гостя, який повернувся з магазину. Він розповів, що серед дороги мопед зламався і до магазину він пішов пішки, а знайомий наглядав за транспортом, повертаючись з магазину ні чоловіка, ні мопеда на дорозі не було. Поліцейські швидко встановили де проживає чоловік та знайшли його у себе вдома. 41-річний злочинець пояснив поліції, що вирішив угнати мопед знайомого, щоб продати його та вже встиг віддати транспорт знайомому за 300 гривень. Оперативники вилучили мопед та віддали його власнику під розписку.

Злочинець раніше судимий за майнові злочини, свою провину в угоні мопеду визнає. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 289 Кримінального кодексу України, тобто незаконне заволодіння транспортним засобом. Чоловікові загрожує позбавлення волі до п’яти років.