Поліцейські вилучили психотропні речовини на 120 тисяч гривень

5 лет назад 0

У місті Нова Каховка працівники слідчого управління спільно з управлінням протидії наркозлочинності обласного главку поліції викрили чоловіка, який займався збутом психотропної речовини – амфетаміну. Під час обшуку в його квартирі вилучено 400 грамів амфетаміну. За цінами «чорного ринку» вартість наркотиків складає 120000 гривень.

Працівники поліції тривалий час вели спостереження та документували протиправну діяльність чоловіка. Слідчі з’ясували, що 44-річний новокаховчанин сам вживав наркотики і продавав амфетамін лише перевіреним клієнтам, передавав наркотик "з рук у руки" у завчасно обумовлених місцях: у під’їздах або у власній квартирі.

Ми провели санкціонований обшук за місцем проживання чоловіка, який у місцях позбавлення волі провів 12 років за крадіжки та наркозлочини. Виявили та вилучили майже 100 пакетів «Zip-Lock», у яких знаходилася порошкоподібна речовина (амфетамін) загальною вагою приблизно 400 гр та електронні ваги, — повідомив начальник відділу слідчого управління обласного главку поліції Андрій Кобець.

Сума вилученої психотропної речовини складає 120 тисяч гривень. Також у чоловіка вилучено 84 патрони.

Наразі відпрацьовуються його зв'язки та встановлюється канал потрапляння до нього наркотиків. Чоловік затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Тривають слідчі дії в межах кримінальних проваджень за ч.1,2 ст.307 Кримінального кодексу України "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів". Вилучені амфетамін та набої направлені на експертизу. Чоловіку може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Херсонської області