Поліцейському, який стріляв на трасі на Херсонщині, оголошено про підозру

3 года назад 0

Інспектор Нацполіції із Дніпра, який минулого тижня поранив двох учасників АТО у Каховському районі, — під слідством. Як повідомляє Державне бюро розслідувань, правоохоронцю повідомлено про підозру у хуліганстві, що супроводжувалося особливою зухвалістю, із застосуванням  травматичної зброї (ч. 4 ст. 296 КК України).

Встановлено, що перебуваючи за кермом «SKODA ОCTAVIA», чоловік «підрізав» автомобіль «RENAULT», чим ледь не спровокував ДТП. З приводу цього у водіїв виник конфлікт. Під час словесної перепалки поліцейський дістав із сумки травматичний пістолет «Форт» та відкрив стрільбу. Водій та пасажир «RENAULT» отримали тілесні ушкодження і їм знадобилася допомога лікарів. Стрілянина налякала трьох дітей, які перебували в автомобілі «RENAULT».

Поліцейський, який стріляв, був у цивільному, не при виконанні службових обов’язків, знаходячись у відпустці. Як зазначили в Херсонській обласній прокуратурі, вирішується питання про відсторонення порушника від посади та обрання йому запобіжного заходу. Чоловікові світить до 5 років позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює третій слідчий відділ (з дислокацією у м. Херсоні) ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі, під процесуальним керівництвом Херсонської обласної прокуратури.

Марина САВЧЕНКО.