Поліція фіксує наслідки масованої атаки російської армії на мирні населені пункти Херсонщини, внаслідок якої поранено 11 людей

6 месяцев назад 0

російські війська продовжують підступні атаки, завдаючи удари по громадам Бериславського, Каховського та Херсонського районів, намагаючись знищити об’єкти критичної інфраструктури та завдати якомога більшої шкоди житловому сектору. По населеним пунктам ворог гатив із мінометів, артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіації та БпЛА.

Про це повідомляє поліція Херсонськї обалсті.

По Бериславу упродовж півгодини ворог випустив 10 керованих авіаційних бомб. Внаслідок потужних вибухів пошкоджено сільськогосподарський об’єкт, СТО, 9 приватних будинків, у п’ятиповерховому будинку не лишилося жодної вцілілої квартири, поранено 72-річного чоловіка. Пізно ввечері по місту ворог випустив ще 8 керованих бомб. Також військові рф скинули боєприпас із дрона на службовий автомобіль поліції. Автівка отримала механічні пошкодження, поліцейські не постраждали.

Під авіаційною атакою противника перебувало Веселе, звідки триває евакуація дітей.

У Михайлівці військові рф скинули боєприпас із дрона на житловий будинок, отримали поранення 79-річний чоловік та його 73-річна дружина.  

Під артилерійським обстрілом перебували Хрещенівка та Золота Балка, ворожими снарядами пошкоджені будинки, гаражі та автомобілі.
У Херсоні під вогнем окупантів опинилися об’єкти цивільної та критичної інфраструктури, деякі з них росіяни атакують не вперше, тож пошкодження значні. У Дніпровському районі внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено гуртожиток навчального закладу та поранено 35-річного чоловіка.

У мікрорайоні «Корабел» ворожі снаряди пошкодили теплотрасу.

Ввечері російські агресори завдали ракетного удару по центру Херсона, гучний звук вибуху чули мешканці всіх районах міста. На місці «прильоту» виникла пожежа та працювали екстрені служби. Внаслідок ворожої атаки поранення отримали 7 людей віком від 49 до 82 років, у всіх мінно-вибухові травми та уламкові поранення. Двох жінок поліцейські та рятувальники евакуювали із заблокованого уламками будинку. Всього пошкоджено 15 приватних та 2 багатоповерхові будинки, адміністративна будівля та магазини.

На місцях обстрілів працювали слідчі, вибухотехніки та криміналісти. Поліцейські проводили огляд місць подій, фахівці виявляли та вилучали уламки боєприпасів й інші докази вчинення країною-агресором воєнних злочинів.

За минулу добу поліція відреагувала на 330 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 11 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.