Поліція фіксує наслідки обстрілів армією рф правобережжя Херсонщини

7 месяцев назад 0

російські війська продовжують обстрілювати житлові квартали та мирне населення Бериславського і Херсонського районів із мінометів, артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіації та БпЛА. Внаслідок чергових ворожих атак пошкоджені навчальні заклади, лікарня, житлові будинки та автомобілі.

Повідомили у пресслужбі поліції Херсонської області.

російські воєнні злочинці скинули авіаційні бомби на Одрадокам’янку та Миколаївку, внаслідок потужних вибухів пошкоджено будівлю колишньої ферми та навчальний заклад. Також у Нововознесенському в результаті ворожого ракетного удару пошкоджено приватні будинки.


У Бериславі військові рф скинули боєприпаси з дрона поруч зі службовим автомобілем поліції. Внаслідок вибуху сталося загоряння автівки, працівники не постраждали. Також ворог здійснив артилерійський обстріл міста, поранено 70-річного місцевого жителя.
З артилерії противник здійснив обстріл Микільського, поранено 75-річного чоловіка.

Під вогнем з РСЗВ перебувала Білозерка, ворожими снарядами пошкоджено 7 будинків та поранено 3-х місцевих жителів: у 16-річної дівчини різана рана стопи, у двох 49-річних чоловіків уламкові поранення. Всім потерпілим надана допомога на місці, госпіталізації вони не потребують.

По житловим кварталам Херсона ворог гатив із різного виду озброєння. Найбільше постраждали центральна частина, прибережні зони Корабельного та Дніпровського районів, а також передмістя. Ворожими снарядами пошкоджено багатоквартирні та приватні будинки, один з корпусів обласної дитячої лікарні та вищий навчальний заклад.
Вночі під обстрілом з РСЗВ перебувала Чорнобаївка, від снаряду біля входу в підвал власного будинку загинув 70-річний чоловік, пошкоджено 7 житлових будинків. Вдень окупанти знов обстріляли село, у дворі будинку отримав тяжкі поранення 71-річний чоловік, за годину він помер у лікарні.

На місцях ворожих обстрілів працювали слідчі, вибухотехніки та криміналісти. Поліцейські проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів військ рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 343 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 15 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.