Поліція перевіряє законність завезення на територію Херсона піску з Європи

4 года назад 0

До обласного главку поліції з державної фіскальної служби в Херсонській області надійшла інформація про порушення правил завезення на територію Херсона вантажним судном піску з однієї із європейських країн.

Наразі за даним фактом відкрите кримінальне провадження. Проводиться досудове розслідування.

За словами начальника відділу слідчого управління Олега Мальчевського, 12 грудня в Єдиний реєстр досудових розслідувань були внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України. Наразі відомо, що з використанням підроблених документів, підготовлених начебто за підписом керівництва Херсонської міської ради, на територію порту незаконно зайшло судно, завантажене піском. Під час перевірки поліція встановила, що даний пісок використовувався для піскоструменевого очищення днищ суден на заводі однієї із європейських країн.

На теперішній час встановлюється, з якою метою даний вантаж був завезений в Україну, призначене проведення ряду необхідних досліджень щодо безпечностi екологiчним нормам встановленним законодавством. А також проведення слідчих дій направлених на встановлення осiб причетних до пiдробки та використання пiдроблених документiв. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Херсонської області